CREAMY BUTTER PRAWN
Bahan-bahan ( - )
- 300 gram udang
- 5-7 helai daun kari
- 2-3 biji cili padi
- 100ml susu cair
- 50gram butter
- Garam dan gula secukup rasa
- Panaskan minyak dalam kuali (pastikan minyak cukup panas)
- Masukkan udang dan goreng sehingga kemerahan. angkat dan toskan
- Cairkan mentega dalam kuali lain
- Bila dah berbuih, masukkan susu cair. Kacau sebati sehingga agak pekat.
- Kemudian masukkan garam, gula, cili padi, daun kari dan udang. Gaul rata dan tutup api.
- Kalau suka, boleh taburkan cheese...
Semalam hari minggu try la buat creamy butter prawn ni amik resepi kat internet tapi ntah la tak sama rasa mcm kt hotel genting aku mkn dulu2 tu..Resepi lebih kurang sama jer klu tgk kt mana2 pun mungkin aku yang tak reti sbb 1st time buat bnda ni atau tekak tak leh terima sbb bnda ni mungkin memualkan bg org yang tengah berbadan dua cam aku..Tapi apa2 pun anak2 makan ok jer..alhamdulillah..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan